Llatzeret

Amb motiu de l'arribada de la pesta bubònica a través dels vaixells procedents d'Orient i el nord d'Àfrica a les costes menorquines, el comte de Floridablanca, ministre del rei il·lustrat Carles III, fa construir el Llatzeret de Maó per ordre del rei el 1793.

Es tracta d'un conjunt arquitectònic singular, històric i sanitari, pensat originàriament per passar la quarantena de les constants epidèmies que ocasionava aquesta malaltia. Amb anterioritat, el govern britànic havia construït un petit recinte a l’illa de la Quarantena, que al segle XIX es va usar només en èpoques de molta aglomeració al port.


El 1817 les seves instal·lacions entren en funcionament i passat un segle deixa de funcionar per, anys més tard i després d'algunes remodelacions, convertir-se en un escenari per a reunions i congressos nacionals i internacionals, així com un lloc que cal visitar per poder sentir i recrear el que es va viure durant el segle XIX gràcies als magnífics espais i construccions que es preserven al voltant de tot l'illot.

Declarat Bé d'interès cultural el 1993, es troba en un dels enclavaments privilegiats de la costa de Menorca, en un illot situat al centre del port de la capital administrativa menorquina.

Més informació:

Ubicació: Illa Llatzaret, port de Maó
Població: Maó
Titularitat:
Gestió: Consell Insular de Menorca
Telèfon: +34 971 157 800
Web:
Aparcament:
Horari: VISITES CONCERTADES

 
Imatges relacionades
    

Enllaços relacionats
Visites a l'illa de Llatzeret