Observació d'Aus

Quantes espècies d'aus creis que descansen a la nostra illa durant els viatges migratoris? Els amants de l’ornitologia tenen, en Menorca, una destinació a la seva mida, ja que tindran l'oportunitat d'observar-les directament en el seu entorn natural. La natura en estat pur.
Les característiques geològiques i climàtiques de Menorca han afavorit l'existència d'una àmplia varietat d'hàbitats i, en conseqüència, una important diversitat d'espècies, des d'aus rapinyaires com el milà reial o l'àguila peixatera fins a ànedes reials i agrons. A més, per la seva pròpia naturalesa, l'illa de Menorca posseeix diverses espècies endèmiques d'animals i plantes.


Així mateix, gràcies a la situació geogràfica de l’Illa, al bell mig de les rutes migratòries del Mediterrani, tindreu l'oportunitat d'observar més de 200 espècies d'ocells diferents, repartides per diferents zones humides, barrancs, terres de conreu, penyals marins i illots.
És clar, la major riquesa ornitològica la trobareu a s'Albufera des Grau, a la zona nucli de la reserva de biosfera. Allí hi podreu observar les aus durant tot l'any, tot i que és durant l'estiu quan són més abundants, ja que coincideixen amb l'inici de la hivernada de moltes de les espècies que procedeixen d’Europa. Durant la primavera podreu observar les aus que retornen de regions africanes i es dirigeixen a les zones de cria del nord d’Europa. A la tardor, el viatge es fa a la inversa.